اهمیت عرضه و مصرف نمک تصفیه شده ید دار

ئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: فروشندگان مواد غذایی سهم مهمی در حفظ سلامت مردم کشور دارند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر زهرا اباصلتی همزمان با بسیج اطلاع رسانی مصرف نمک های تصفیه شده یددار اظهار داشت: ید یک ماده مغذی ضروری برای زندگی است که باید از طریق مواد غذایی به بدن ما برسد. در صورتیکه در غذای روزانه یدکافی وجود نداشته باشد دچار کمبود ید می شویم.

دکتر اباصلتی در ادامه خاطرنشان کرد در اثر کمبود ید، فعالیت طبیعی غده تیروئید که تولید کننده هورمونهای تیروئید است و در رشد و نمو نقش دارد مختل می شود. وی گفت: هورمون های تیروئید همچنین برای رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تنظیم سوخت و ساز بدن و تولید انرژی جهت انجام فعالیتهای روزانه لازم می باشند.

رئیس بهبود تغذیه جامعه دانشگاه میزان نیاز روزانه هر فرد سالم به ید را 150 میکروگرم (به اندازه یک سرسوزن) اعلام نمود و بیان کرد این مقدار ید در طول زندگی به اندازه یک قاشق چای خوری خواهد بود.

دکتر اباصلتی بهترین و آسانترین راه جهت پیشگیری از کمبود ید را استفاده از نمک های تصفیه شده یددار عنوان نمود. وی گفت: اگرچه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و افزایش فشار خون مصرف کم نمک توصیه شده است اما همان مقدار کم باید از نمک های تصفیه شده یددار باشد تا ید مورد نیاز بدن را تامین کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه از فروشندگان محترم درخواست نمود از عرضه و فروش نمک های غیریددار و نمک هایی که در بسته بندی های کوچک و با نام صادراتی صنعتی و یا نمک دریا توزیع می شوند خودداری کنند زیرا این نمک ها مصرف خوراکی ندارند و نمک هایی که بصورت فله ای استفاده و در بسته بندی های غیر استاندارد هستند، تقلبی بوده و باید جداً از عرضه و فروش آنها خودداری گردد.

دکتر اباصلتی در ادامه افزود: نمک هایی را عرضه کنید که بر روی بسته بندی آنها عنوان نمک تصفیه شده یددار (تبلور مجدد) درج شده باشد، همچنین دقت کنید بر روی بسته نمک، شماره پروانه ساخت، نشان استاندارد ملی، تاریخ تولید و انقضا نوشته شده باشد. همچنین به خریداران توصیه کنید که برای مصرف خوراکی اعم از خیساندن برنج و پخت غذا فقط از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند، سنگ نمک هم بدلیل وجود انواع آلودگی ها و نداشتن ید نباید مورد استفاده قرار گیرد.