به وبسایت گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خوش آمدید

عوارض آلودگی هوا بر "پوست" / لزوم استفاده از شوینده‌های غیرصابونی

آلودگی هوا واقعیت دنیای ماشینی و صنعتی است که می‌تواند بر ارگان‌های مختلف بدن آثار مخرب و زیانباری ایجاد کند و پوست اولین و گسترده‌ترین سد دفاعی بدن در برابر آلاینده‌های زیست محیطی، دود، ذرات معلق و مواد شیمیایی موجود در هوا محسوب می‌شود که اثرات مستقیم و غیرمستقیم، کوتاه مدت و دراز مدت مخربی را طی سال‌های زندگی متحمل می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی انجمن متخصصان پوست ایران، نیلفروش زاده، ریزش غیر طبیعی مو، گودی و کبودی اطراف چشم، ضایعات و برخی بدخیمی‌های پوستی را بخشی از عوارض بلند مدت آلودگی هوا بر بدن دانست و گفت: شستشوی مکرر دست و صورت، استحمام روزانه با شامپوهای معمولی و اجتناب از حضور در هوای آلوده اقدامی ضروری است. وی با تاکید بر اینکه فرمالدئید از مهم‌ترین مواد آلاینده است و تماس با آن موجب تحریک و آلودگی چشم، پوست، مخاط و بروز علائمی چون تهوع، سرگیجه، التهاب و سوزش می‌شود، افزود: در مطالعه سال ۲۰۱۰ روی ۴۰۰ نفر در آمریکا، اثبات شد که آلودگی هوا باعث چین و چروک، پیری، تلانژکتازی (عروق برجسته همراه با رنگدانه قهوه‌ای)، خارش، کهیر، اگزما و زخم‌های سطحی پوست می‌شود.

دبیر انجمن متخصصین پوست ایران، کاهش مصرف مواد آرایشی و عطر در روزهای آلوده سال، استفاده از دستکش‌های نخی سفید، همچنین شوینده‌های غیرصابونی (سیندت بار - متناسب با اسیدیته پوست)، کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب مناسب را نیز بسیار مهم دانست و گفت: این روزها در هنگام تماس با کودکان که حساس‌تر هستند باید بیشتر دقت کرد.

منبع: ایسنا

ماه گذشته: 1999