به وبسایت گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خوش آمدید

اوقات شرعی

تاثیر میوه‌ها و سبزیجات در پیشگیری از سرطان روده

 

متخصصان آمریکایی در یک بررسی تازه به ارزیابی چگونگی اثرگذاری ترکیب‌های موجود در در کمک به پیشگیری از سرطان روده بزرگ پرداختند.

فلاونوئیدها ترکیب‌هایی هستند که به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارند. محققان از سال‌ها پیش تاثیر این مواد خوراکی را در کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ تایید کرده‌اند اما تاکنون دلیل این اثربخشی به درستی مورد بررسی قرار نگرفته‌ بود.

در این بررسی جدید محققان به مکانیزم‌هایی پی بردند که بر اساس آن ترکیب‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند در پیشگیری از سرطان روده موثر باشند. در این بررسی توضیح داده شد در واقع نوعی مکانیزم مولکولی وجود دارد که از طریق آن محصول هضم فلاونوئید می‌تواند تحت شرایط خاصی مانع از رشد سلول‌های سرطانی شود.

نخست، محققان بررسی کردند چگونه آسپیرین (استیل سالیسیلیک اسید) می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. در این مطالعات همچنین به این موضوع پرداخته شد که چگونه مشتق سالیسیلیک اسید موسوم به (2,4,6-THBA) قادر به کند ساختن رشد سلول سرطانی است.

سپس در بررسی روی منابع طبیعی 2,4,6-THBA دریافتند این ترکیب در نتیجه هضم فلاونوئیدها بدست می‌آید. زمانیکه فلاونوئیدها وارد روده می‌شوند شروع به تجزیه شدن می‌کنند. همچنین زمانیکه وارد روده می‌شوند باکتری‌های روده آن‌ها را به متابولیت‌ها تقلیل می‌دهند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان آمریکایی با مشاهده این فرایند اظهار داشتند که تاثیرات ضد سرطانی فلاونوئیدها به دلیل متابولیتهاست و یکی از این متابولیت‌ها مولکول 2,4,6-THBA است.

منبع: ایسنا

 

چند رسانه ای

  • فصنامه سواد سلامت

  • فصلنامه آموزش بهداشت

  • دهمین کنگره آموزش بهداشت

آمار بازدیدکنندگان

امروز: 27
اين هفته: 27
هفته‌ي گذشته: 470
اين ماه: 1198
ماه گذشته: 1999
هر روز: 63686
  آدرس: خیابان دانشگاه  - بین دانشگاه  16 و 18 - دانشکده بهداشت- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
 
  تلفن: 31892210-051
 
  نمابر:38515116  
  کد پستی :9137673119  
  پست الکترونیک :hlj[at].mums.ac.ir  
  سامانه پیام  کوتاه : 5000212201244