شهادت، پاداش مجاهدان در راه خداست.شهادت مظلومانه سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی تسلیت باد

آیا با روش های تشخیصی سرطان پستان آشنا هستید؟

روش های تشخیص سرطان پستان

علاوه بر معاینات  غربالگری ماهیانه توسط خود فرد یا  سالانه توسط پزشک، برای تشخیص زود هنگام سرطان پستان، روش های تشخیص سرطان پستان در موارد مشکوک شامل روش های مختلف عکس برداری و نمونه برداری از توده سرطانی و بررسی تومورمارکر ها می باشد.که در این بخش به طور خلاصه به آنها می پردازیم

ماموگرافی: عکس برداری از پستان با اشعه X

سونوگرافی: عکس برداری با امواج فراصوت که در تشخیص  افتراقی کیست ها از تومور کمک می کند.

گالاکتوگرافی: عکس برداری از پستان با تزریق ماده  حاجب به پستان که تمرکز بر مجاری شیری دارد و زمانی که ترشحات غیر طبیعی از نوک پستان (نیپل) داشته باشیم انجام می شود.

پت اسکن (pet scan) : عکس برداری از پستان در ۳ بعد با تزریق ماده ی رادیو اکتیو

همچنین ام آر آی (MRI) و سی تی اسکن (CT Scan) که سایر روش های عکس برداری هستند.

نمونه برداری یا بیوپسی برای بررسی ویژگی های توده و شناسایی سلول های سرطانی انجام می شود که روش های مختلفی دارد. ممکن است سرپایی و یا در اتاق عمل انجام شود. نمونه برداری قطعی ترین روش برای تشخیص سرطان است.

اندازه گیری تومورمارکرها یا نشانگرهای تومور : تومورمارکر ها موادی هستند که توسط سلول‌های تومور یا توسط بدن در پاسخ به سلول‌های تومور ساخته می‌شوند و برای سرطان های مختلف نشانگرهای متفاوتی ساخته می شوند. پس وجود این مواد در بدن نشان دهنده وجود تومور است. در سرطان سینه این تومور مارکر ها در پلاسمای خون فرد مبتلا افزایش می یابد.

اين ماه: 2060